دشیفراژ یا اجرای یکباره نت های موسیقی
📍📢 دشیفراژ یا اجرای یکباره نت های موسیقی
نخستین روخوانی نت های موسیقی “دشیفراژ خوانی” و نخستین اجرای نت های موسیقی با ساز “دشیفر نوازی” نامیده میشود که آن ها را به ترتیب میتوان “یکباره خوانی” و “یکباره نوازی” نیز نامید.
در عمل دشیفراژ فرد به هیچ وجه مجاز به اجرای دوباره و یا چند باره نتهای موسیقی نمی باشد.بنابراین برای اینکه وی نتواند در اولین بار به بهترین نحو از عهده ی اجرای نتهای موسیقی برآید،لازم است در راستای دستیابی به دو موضوع: یکی تقویت و گسترش سابقه سازی های عمیق از مباحث نوشتاری و غیر نوشتاری موسیقی در ذهن و دیگری تقویت تحرک چشم برای روئت سریع نتهای موسیقی اقدام به تمرینات لازم به صورت گسترده و همه جانبه بنماید.
موضوع سومی نیز لازم است به دو موضوع اشاره شده افزوده شود و ان تقویت ماندگاری ذهن در رابطه با موارد نوشتاری و غیر نوشتاری آثار موسیقی به هنگام اجرای دشیفراژ است.
با توجه به توضیحات اشاره شده سه موضوع کلیدی یاری دهنده و بسیار مهم به عمل دشیفراژ به ترتیب زیر خواهند بود:
الف-تقویت و گسترش سابقه ذهنی
ب-تقویت تحرک چشم
پ-تقویت ماندگاری ذهن
√ دشیفراژ
تمرین دشیفرخوانی( یکباره خوانی) همواره لازم است مقدم بر تمرین دشیفرنوازی(یکباره-نوازی)درد ستور کار فراگیری دشیفراژ قرار گیرد.
دشیفرخوانی (یکباره خوانی) را می توان به دو صورت : نخست دشیفر پارلاتی نت های موسیقی و سپس دشیفر کانتاتی نت های موسیقی به انجام رسانید.
دشیفرنوازی (یکباره نوازی) را نیز میتوان به دو صورت : نخست دشیفرپارلاتی نت های موسیقی همراه با نشان دادن موقعیت آن نت ها روی سیم ساز و یا کلید ساز (بدون دمیدن،آرشه کشیدن و کشیدن و یا مضراب زدن) اقدام نمود و سپس اعمال ذکر شده را همراه با دمیدن، آرشه کشیدن ، و یا مضراب زدن به انجام رسانید.
نوازندگان سازهای کلاویه دار و سازهایی مانند: سنتور،قانون و مشابه آنها انجام دو مرحله اشاره شده در بالا را ابتدا به تفکیک دست چپ و راست به نوبت انجام می دهند،سپس با هر دو دست همزمان عمل دشیفراژ را تمرین می نمایند.
همچنین بخوانید:
نقش موسیقی در تسکین درد – بخش اول
نقش موسیقی در تسکین درد – بخش دوم
فواید نواختن موسیقی در تحقیقات دانشگاهی
معنی فالش خوندن یا فالش زدن چیست؟
√ دشیفراژ
دیدگاهتان را بنویسید