نقش موسیقی در تسکین درد – بخش دوم
مقاله ای درباره «نقش موسیقی در تسکین درد» 🎼
موسیقـــــی یا مُسکِـــــن؟
درست است که گوش دادن به موسیقی می تواند در حالت کلی درد را تسکین بخشد اما علایق شخصی نیز می تواند تعیین کننده میزان تسکین بخشی قطعاتی که فرد به آن ها گوش می دهد باشد.
در پژوهشی جدید که در آن پژوهشگران هم میزان لذت بخشی موسیقی و هم میزان احساس درد را اندازه گیری نمودند این نتیجه حاصل شد که هرچه شنوندگان موسیقی را لذت بخش تر می یافتند، احساس درد نیز در آن ها کمتر می شد. عامل های دیگر نیز می توانند بر کارآیی موسیقی تأثیر گذار باشند.
برای مثال، پژوهش نشان می دهد که زمانی که افراد فعالانه به موسیقی گوش می دهند (ذهنشان با موسیقی درگیر می شود) درد کمتری احساس می کنند تا وقتی که غیر فعالانه به موسیقی گوش می دهند (تنها موسیقی را می شنوند).
به دلیل علایق شخصی و تنوع مداخله موسیقایی که در پژوهش ها مورد استفاده قرار گرفته است، هیچ کس نمی تواند قطعا بگوید که همه باید به یک قطعه یا ژانر مشخص موسیقی گوش بدهند تا درد خود را تسکین دهند.
- هر فردی باید ببیند که از چه موسیقی لذت می برد و سپس به آن گوش دهد.
همچنین بخش اول این مقاله را نیز مطالعه بفرمایید.
اگر به دنبال راهنمایی بیشتری در این زمینه هستید، به این پیشنهاد ها که از طرف یک موسیقی درمان مطرح شده است توجه کنید: «این که موسیقی که انتخاب می کنید تکانتان دهد نکته مهمی است،
اما همچنین سعی کنید که به دنبال قطعاتی باشید که از ارکستراسیون و خواننده های محدودتری برخور دارند، تمپوی آرامی داشته باشند اما پالسشان نیز به اندازه کافی قوی باشد تا از آن به عنوان عاملی خارجی برای متمرکز کردن تنفستان بهره بگیرید».
شاید این توصیه ها به دردتان بخورد شاید هم به دردتان نخورد اما در هر صورت قطعا به توصیه اول عمل کنید یعنی به دنبال قطعاتی باشید که برایتان «تکان دهنده» است.
√ تسکین درد با موسیقی
دیدگاهتان را بنویسید